• 03/01/2023

Τι σημαίνει σπατάλη τροφίμων ή αλλιώς Food waste;

Image Description

Η σπατάλη τροφίμων είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας! Mε τον όρο σπατάλη φαγητού αναφερόμαστε σε τρόφιμα τα οποία παράχθηκαν αλλά τελικά δεν καταναλώθηκαν.

Κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον το 1/3 της παραγωμένης ποσότητας τροφίμων απορρίπτεται, αναλογία η οποία αντιστοιχεί σε 1,3 δισεκατομμύρια τόνους φαγητού. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι δεν είναι μόνο ένα ηθικό και οικονομικό ζήτημα, αλλά έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κατανάλωση περιορισμένων φυσικών πόρων και σε σημαντική υποβάθμιση του πλανήτη.

Στην Ευρωπαική Ένωση περίπου 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων απορρίπτονται ετησίως, με το συνολικό κόστος να εκτιμάται στα 143 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που επηρεάζει τόσο τους καταναλωτές και τα καταστήματα τροφίμων όσο και τους παραγωγούς.

Στην  FoodBag πιστεύουμε ότι όλοι οι φορείς της τροφικής αλυσίδας πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την πρόληψη και μείωση του πλεονάσματος αυτού. 

Μείνετε συντονισμένοι για πρακτικές συμβουλές και tips για την αποφυγή της σπατάλης φαγητού!